Smaskens

Min svarta honkatt äter nog det mesta, både torrt och vått foder, men bara lite i taget, aldrig några stora lass. När jag öppnade den första påsen jag fått, en med kyckling, var succén total. Hon började jama högt och intensivt, och kunde inte bärga sig till jag fått ner fatet på golvet :) Då kastade hon sig över käket och åt upp allt jag serverat. Hon ville ha mer, och verkade besviken när bara det vanliga fodret serverades igen nästa gång.

Några dagar senare öppnade jag den andra påsen, med Seaside duo. Den var hon mer tveksam till, och avvaktade lite innan hon började äta. Men den gick ner den med, utan problem.

Påsen räckte till två portioner. Den var svår att få ut det sista ur, trots att jag klippte upp den och skrapade noggrant med sked - ivrigt påjamad av katten. Det där var något hon gillade! Nu när jag några dagar senare sitter här med de tomma påsarna var hon framme igen, och slickade på de sista torra smulorna, innan hon gick ut till matskålen och jamar uppfordrande.

Lite kritik: Jag förstår inte varför de innehåller socker! Katter har ingen förmåga att känna söt smak - de receptorerna finns överhuvudtaget inte på deras tunga. Dessutom är texten på påsen alldeles för liten, man måste ha förstoringsglas för att kunna läsa den! Hur ska man då kunna följa några utfodringsanvisningar?

Jag kommer kanske att köpa Gourmet Perle som 'finmat' och godis, men det är inget jag kommer att använda som enda foder, trots den stora smakligheten.